+31 6 2853 2934 huren@villa-annabelle.nl

Woonplaats Koningin Emma Schloss Arolsen

Schloss Arolsen, ook Residenzschloss Arolsen genoemd, is een 18e-eeuws kasteel in barokstijl, gelegen in Bad Arolsen in de Duitse deelstaat Hessen. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. In 1858 werd hier Emma van Waldeck-Pyrmont geboren.

Geschiedenis Schloss Arolsen, geboortehuis Koningin Emma

In 1131 werd het kerkdorp Arolsen (of destijds ‘Aroldessen’) voor het eerst genoemd ter gelegenheid van de oprichting van het Augustijnenklooster in Aroldessen. Zoals met veel kastelen, was de voorloper van het woonpaleis een klooster en werd in de periode 1526-1530 door Philip III van Waldeck omgebouwd en bleef in gebruik als stamslot van de graven van Waldeck tot 1710. Dit kasteel en de overblijfselen van het klooster werden uiteindelijk in 1710 afgebroken. In 1620 werd hier George Frederik van Waldeck-Eisenberg geboren.

Frederik Anton Ulrich van Waldeck-Pyrmont liet aan het begin van de 18e eeuw het oude Schloss Arolsen vervangen door een barok lustslot naar ontwerp van Julius Ludwig Rothweil naar het model van Versailles van 1710 tot 1728. Het hoofdgebouw was gereed in 1728.

De bouw van het kasteel belastte het vorstendom Waldeck-Pyrmont overmatig. Vooral sinds de toetreding tot de Duitse Bond liepen de schulden zo hoog op, dat het vorstendom in 1867 een verdrag sloot met Pruisen, waarmee het vorstendom het grootste deel van zijn zelfstandigheid verloor. In 1918 trad de laatste vorst af. Het kasteel werd overgenomen door de gemeente; de koninklijke familie kreeg het vruchtgebruik van een deel ervan, prins Wittekind van Waldeck-Pyrmont woont er met zijn gezin. Het kasteel is voor een groot deel ingericht als museum en bibliotheek. De Nederlandse koningin Emma werd hier geboren op 2 augustus 1858.

Zelf zijn we hierheen geweest met twee gezinnen en kinderen. Dat was een hele leuke middag. Informatief, maar ook leuk om de verschillende vertrekken te bekijken en de grootste hilariteit waren de sloffen waarop we door de prachtige feestzaal heen mochten lopen…

Zeker een aanrader!
Je kunt dan overnachten met je gezin of vrienden in Villa Annabelle. Bekijk de beschikbaarheid.

Route naar Schloss Arolsen, bekijk de route
bron: www.schloss-arolsen.de en Wikipedia

Wandelen in Winterberg

Attractiepark Fort Fun Sauerland

Hier vind je oa. de lang­ste zo­mer-ro­del­baan van Eu­ro­pa, de Dra­chen­flie­ger, de lie­ve­heers­beest­jes-acht­baan en nog veel meer!

Ieder jaar worden kinderen, jeugdige en volwassen attractiepark-fans in de zomer in het Sauerland ware cowboys en cowgirls. Want dan opent Fort Fun Abenteuerland met veelzijdige attracties zijn poorten voor de avontuurlijke toeristen. Het park bevindt zich in de buurt van Bestwig, Hochsauerland. Verdeeld op 75 hectare en ongeveer 40 attracties voor grote en kleine bezoekers. Hierbij is het wild-west motto de rode draad door het hele park. Met de achtbaan Devil’s Mine kunnen bezoekers hun borst nat maken voor een snelle mijnrit door een goudmijn en de boomstam-wildwaterbaan Wild River belooft avontuur op een wilde rivier. Ook de shows zorgen voor een saloon-sfeertje bij de bezoekers. In de “Geheimnis der Silbermine” moet sheriff Fuzzy bijvoorbeeld de beruchte schurken in de kraag vatten.

Voor een wild west avontuur kun je ook naar Sauerland!

Verder highlights van Fort Fun Abenteuerwelt vormen de langste zomer-rodelbaan van Europa en de Drachenflieger, waarmee de gasten met een snelheid van meer dan 80 km/h van de berg vliegen. Kleine bezoekers zijn dol op de lieveheersbeestjes-achtbaan en de avontuurlijke zoektocht naar een schat zoeken tijdens het goudwassen bij de Devil’s Mine. Hier vinden de kinderen naast edelmetaal ook fossielen en edelstenen.

Sinds 2015 zijn er ook weer dieren in het Fort Fun Abenteuerland. Dwergzeboes, lama’s, vierhoornschapen, ganzen en andere dieren kunnen door de parkgasten worden bezocht en bij de dierenboerderij zelfs worden geaaid.
Wanneer je een weekend in vakantiehuis Villa Annabelle bent, is dit dus echt wel een leuk uitje voor het hele gezin!

Route naar Fort Fun, bekijk de route
bron: www.nrw-vakantie.nl

Wandelen in Winterberg
Wandelen in Winterberg
Wandelen in Winterberg

Corona/Covid-19 regels in Duitsland

De verschillende landen hebben regelmatig updates over de ontwikkelingen rondom Corona (Covid-19). We proberen constant in de gaten te houden wat de ontwikkelingen zijn en wat de invloed er van is op het huren van ons vakantiehuis. Tot op heden waren er weinig mogelijkheden, maar vanaf vandaag is het weer mogelijk voor Duitse gezinnen om te huren. Dat kan dan met twee families in een huis.
Verder zijn er veel regels zoals we de ook in Nederland kennen, zoals handen wassen en afstand houden. Verder is het op dit moment ook van belang om mondkapjes te dragen in winkels en het openbaar vervoer.

Zoals je zult begrijpen kun je aan de tips/link geen conclusies of rechten ontlenen!

Corona/Covid-19 regels in Duitsland:

Hier kun je de stand van zaken volgen:

Wanneer we weer verder vooruit kijken hopen we dat de verhuur weer gewoon mogelijk is. Kijk voor de beschikbaarheid van ons vakantiehuis hiervoor op deze pagina.

Restaurants Winterberg

Winterberg en de omliggende dorpen zoals Siedlinghausen, Silbach en Altastenberg kennen een heleboel lekkere en gezellige restaurants. Zo is er voor de hongerige bezoeker een ruim aanbod aan restaurants te vinden.
We geven hieronder een kort overzicht, zeker niet compleet, maar het zijn restaurants waar we zelf zijn geweest en waar we ook enthousiast over zijn.

Restaurant overzicht Winterberg

Dorfalm Winterberg: Dit is een gezellig restaurant in de hoofdstraat (Am Waltenberg) in Winterberg. Ze serveren in een leuke, traditionele omgeving een hele kaart met lokale gerechten. De bekende (bauern)schnitzel, rosti en pommes ontbreken zeker niet. Je zit hier in een leuke setting en de bediening is vriendelijk en vlot.
Bekijk het restaurant hier.

Die Sperre, Siedlinghausen: Dit restaurant ligt in de straat waar Villa Annabelle ook aan gevestigd is. Je rijdt gewoon 1 km het dorp uit en dan vind je aan je rechter hand Die Sperre. Dit is een gezellig familierestaurant. Ze hebben de Duitse gerechten een eigen twist gegeven en zo maken ze het allemaal net iets verfijnder. Zowel met kinderen als met een groep volwassenen kun je hier prima terecht. Reserveren is vaak wel aan te raden want de lokale bevolking kent dit adres ook goed. In de zomer is er een mooie tuin met terras naast het restaurant.
Bekijk het restaurant hier.

Ritmus Siedlinghausen: Ritmus is een Portugees restaurant middenin Siedlinghausen. De eigenaar is tevens eigenaar van de wijnimporteur Wineland uit Portugal. In het restaurant serveren ze heerlijke tapas. De bediening is attent en vriendelijk en als je ze hun gang laat gaan heb je een heerlijk avond. Bijpassende wijnen komen uit hun eigen winkel. En wat een prettige bijkomstigheid is is dat Villa Annabelle op loopafstand van het restaurant ligt!
Bekijk het restaurant hier.

Weigel’s Bergfreiheit: Dit is het voormalig Hotel Buckers. Na een grondige verbouwing is het hotel/restaurant mooi opgeknapt. De keuken is verfijnd Duits. Met een vriendelijk en attente bediening heb je hier een heerlijk avond. Het restaurant is misschien iets meer op volwassenen gericht. Je vindt het restaurant in Silbach, wanneer je op de doorgaande weg naar Winterberg zit, aan je linker hand.
Bekijk het restaurant hier.

 

Restaurant Die Sperre - Siedlinghausen
Restaurant Dorfalm - Winterberg
Restaurant Ritmus - Siedlinghausen

Wandelen in Winterberg

Ruige kliffen, steil oplopend, met wild uitziende vegetatie, watervallen en beken – een stuk landschap vol met bizarre schoonheid. Het Helletal in het natuurpark Rothaargebirge is een echt natuurspektakel. Het kloof- en brugpad door het Helletal is een van de themaroutes van Winterberg. De toegang is in het spapark Winterberg of op het zogenaamde “Bodenmeer”. Het pad voert door diepe Kerbtäler, loof- en naaldbos langs verschillende biotopen. De ruige vallei met zijn 11 wandelbruggen heeft zijn naam gegeven aan het kloof- en brugpad. Vanaf het prachtige “Bodenmeer” gaat het precies 61 treden terug naar Winterberg. Een ander juweeltje is de zogenaamde “kattenstoel”. Gesneden in rotsbank met uitzicht op de boomtoppen van het beukenbos. Een legendarische plek, want tot op de dag van vandaag weet niemand, door wie en in welke eeuw de Katzenstühlchen is ontstaan.

En na zo’n lekkere wandeling is het altijd lekker om ergens een restaurantje te pakken en we hebben wat restaurant-tips voor je.

Meer wandelroutes in Sauerland vind je hier.

Wandelen in Winterberg
Wandelen in Winterberg
Wandelen in Winterberg