+31 6 2853 2934 huren@villa-annabelle.nl

Winterberg en omgeving is uitermate geschikt voor de fervente fietser. Zowel op de racefiets, (e-)mountainbike en e-bike kun je er prachtige tochten maken. Dat gaat van een paar uurtjes rustig rijden tot een meerdaagse tocht waar je in de buitenlucht kunt slapen. Hieronder geven we voorbeelden van tochten en de mogelijkheden om fietsen te huren in de omgeving van Villa Annabelle. Daarnaast hebben we enkele plekken genoteerd waar je routes kunt vinden. Routes die je kunt downloaden op je eigen gps-apparaat.
_______

Mountain- en gravelbike tocht – Sieben Täler Tour

Het betoverende aan deze tocht is de mystieke rit door diepe beukenbossen en de opkomst in de uitgestrektheid van de Medebachomgeving met prachtige vergezichten.
Deze tocht is geschikt voor zowel familiefietsers als ambitieuze rijders en begint in Winterberg. Aan het begin gaat het even over asfalt naar de 7-Valley Trail. Met enkele leuke stukken single-trail is deze route ook voor beginners goed te berijden. Via Medelon, het laagste punt van de tocht, gaat het over de hoogten naar Berge, vanwaar u kunt genieten van prachtige vergezichten. In Liesen moet een lastig gedeelte van de voormalige “Top Tien Downhill Route” worden bedwongen, wat een glimlach tovert op het gezicht van all-mountain rijders.
De rit door diepe beukenbossen is in elk jaargetijde een belevenis. Vanuit Liesen moet de laatste klim terug naar Winterberg worden bedwongen. En je moet het niet onderschatten! Daarna eindigt deze prachtige tocht in een ontspannen sfeer in bv. “Bistorant Uppu” of de “DorfAlm” in Winterberg.

Je kunt er hier alles over lezen.
_______

Sweet and Sauerland – 3-daagse bikepacking tour in Sauerland

Sweet & Sauerland is een driedaagse bikepacking-tocht in de middenwestelijke Duitse regio Sauerland, die bekend staat om zijn wandel- en fietsmogelijkheden. De regio wordt doorkruist door twee eenrichtingswandelpaden, de 230 km lange Sauerlandhöhenflug en de 157 km lange Rothaarsteig. Deze route combineert delen van beide paden tot een lus door een afgelegen, beboste omgeving met veel schilderachtige uitzichtpunten langs de weg.

Je kunt er hier meer over lezen.
_______

Ontdek het Sauerland op oude spoorlijnen – toerfietstocht

Voor toerfietsers is de SauerlandRadring als middelpunt van het fietsverkeer in het Sauerland de ideale introductie om de regio per fiets te ontdekken. Waar vroeger stoomlocomotieven over de sporen tuften, zal vandaag geen fietser buiten adem raken. Grotendeels gebouwd op oude spoorlijnen, verbindt het de steden Finnentrop, Eslohe, Schmallenberg en Lennestadt over een totaal van 84 kilometer en belooft fietsplezier in het midden van de natuur.

De Hennesee-Lus rondt de Sauerland-fietsring in het noorden met nog eens 40 kilometer af en verbindt deze tegelijkertijd met de Ruhrtal-fietsroute. De route loopt door het schilderachtige Wennetal naar Meschede, langs de Himmelstreppe en terug langs de oevers van de Hennetalsperre naar Bremke naar de SauerlandRadring.

Je kunt er hier meer over lezen
_______

Waar kan ik een fiets huren in Winterberg?

Er zijn meerdere adressen waar je een fiets kunt huren in Winterberg. Hier een aantal mogelijkheden:

_______

Waar kan ik fietsroutes vinden voor Winterberg e.o.

Er zijn veel mooie routes te vinden in de omgeving van Winterberg. Je kunt er natuurlijk zelf op uit gaan en kijken waar je uitkomt. Het kan dan wel eens een wat langere toch worden dan gepland. In Nederland zijn er meer tussendoor paadjes en hier moet je al gauw de berg over naar het andere dal. Dat maakt het een stuk lastiger.
Wanneer je dan gebruik wilt maken van bestaande routes, dan kun je deze downloaden op bv.:

Wanneer je nu toch zelf je fiets(en) meeneemt dan hebben we in Villa Annabelle voldoende ruimte om fietsen te stallen in de dubbele garage aan het huis. Voor e-bikes is hier ook de mogelijkheid om de accu te laden, terwijl de fiets binnen staat.