+31 6 2853 2934 huren@villa-annabelle.nl

Winterberg en de omliggende dorpen zoals Siedlinghausen, Silbach en Altastenberg kennen een heleboel lekkere en gezellige restaurants. Zo is er voor de hongerige bezoeker een ruim aanbod aan restaurants te vinden.
We geven hieronder een kort overzicht, zeker niet compleet, maar het zijn restaurants waar we zelf zijn geweest en waar we ook enthousiast over zijn. Wanneer je eerst wilt weten hoe het weer in Winterberg is, kun je hier de webcams in Winterberg bekijken.

Restaurants Winterberg

Dorfalm Winterberg: Dit is een gezellig restaurant in de hoofdstraat (Am Waltenberg) in Winterberg. Ze serveren in een leuke, traditionele omgeving een hele kaart met lokale gerechten. De bekende (bauern)schnitzel, rosti en pommes ontbreken zeker niet. Je zit hier in een leuke setting en de bediening is vriendelijk en vlot.
Bekijk het restaurant hier.

Die Sperre, Siedlinghausen: Dit restaurant ligt in de straat waar Villa Annabelle ook aan gevestigd is. Je rijdt gewoon 1 km het dorp uit en dan vind je aan je rechter hand Die Sperre. Dit is een gezellig familierestaurant. Ze hebben de Duitse gerechten een eigen twist gegeven en zo maken ze het allemaal net iets verfijnder. Zowel met kinderen als met een groep volwassenen kun je hier prima terecht. Reserveren is vaak wel aan te raden want de lokale bevolking kent dit adres ook goed. In de zomer is er een mooie tuin met terras naast het restaurant.
Bekijk het restaurant hier.

Ritmus Siedlinghausen: Ritmus is een Portugees restaurant middenin Siedlinghausen. De eigenaar is tevens eigenaar van de wijnimporteur Wineland uit Portugal. In het restaurant serveren ze heerlijke tapas. De bediening is attent en vriendelijk en als je ze hun gang laat gaan heb je een heerlijk avond. Bijpassende wijnen komen uit hun eigen winkel. En wat een prettige bijkomstigheid is is dat Villa Annabelle op loopafstand van het restaurant ligt!
Bekijk het restaurant hier.

Weigel’s Bergfreiheit: Dit is het voormalig Hotel Buckers. Na een grondige verbouwing is het hotel/restaurant mooi opgeknapt. De keuken is verfijnd Duits. Met een vriendelijk en attente bediening heb je hier een heerlijk avond. Het restaurant is misschien iets meer op volwassenen gericht. Je vindt het restaurant in Silbach, wanneer je op de doorgaande weg naar Winterberg zit, aan je linker hand.
Bekijk het restaurant hier.

Guts Cafe, Bruchhausen: Dit cafe/restaurant ligt in Bruchhausen, naast het oude slot en de Sauerlander Blutengarten. Het is erg leuk gelegen en heeft een ruim terras waar je heerlijk kunt zitten en een koffie met gebak of een zelf gemaakt lunchgerecht kunt bestellen. Goed te combineren met een wandeling rondom Bruchhausen Steine of de naastgelegen rozentuin.
Bekijk het restaurant hier.

Hochheide huette, Niedersfeld: Een gezellig traditionele hut op een fantastische plek. Hoog op een berg ligt de hut in een open terrein. Met een groot terras aan de voorzijde en een fantastisch uitzicht. Hier kun je ook heerlijke traditionele Duitse kost krijgen. Een goeie schnitzel of worst. Maar ook heerlijk taarten kunnen je begeleiden in je wandeltocht. Misschien is de Hochheide Huette niet echt een restaurant, wel een heerlijke plek om tijdens een wandeling een lunch of vroeg diner te nuttigen!

 

Reserveer een weekend Villa Annabelle

Je kunt een gezellig weekend Winterberg doorbrengen in Villa Annabelle.
Bekijk hier alle arrangementen.