+31 6 2853 2934 huren@villa-annabelle.nl

Ik was in de winter in Winterberg, Duitsland, en ik besloot om een dagje naar Marburg te gaan. Marburg is een stad in het noordoosten van Hessen, en het is vooral bekend om zijn Lutherse geschiedenis. Het ligt op een uur rijden van Villa Annabelle, Winterberg. De oude binnenstad van Marburg is goed bewaard gebleven, en de gebouwen zijn allemaal in vakwerkstijl.

Ik begon mijn dag met een bezoek aan de Elisabethkirche. Deze kerk is de begraafplaats van Elisabeth van Thüringen, een heilige die leefde in de 13e eeuw. De kerk is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur, en het is zeker de moeite waard om te bezoeken.
Elisabethkirche, Marburg – achtergrond informatie

Na de kerk ging ik naar de Landgrafenschloss, een kasteel dat werd gebouwd in de 13e eeuw. Het kasteel is nu een museum, en het huisvest een collectie van kunst en geschiedenis. Ik vond het interessant om te leren over de geschiedenis van Marburg, en het kasteel is een geweldige plek om dat te doen.

In de middag ging ik naar de Oberstadt, de oude binnenstad van Marburg. De Oberstadt is een autovrij gebied, en het is een heerlijke plek om rond te wandelen. Ik liep door de smalle straatjes, en ik bewonderde de vakwerkhuizen. Ik stopte ook bij een aantal van de lokale winkels en restaurants. Een van de favorieten in Grossartig, moderne sfeer in een mooie oude omgeving. Daarnaast ook nog even aangeschoven bij Cafe Cappuccino, ook erg gezellig en lekker.

In de avond ging ik naar een concert in de Elisabethkirche. Het was een geweldig concert, en het was een perfecte manier om mijn dag in Marburg af te sluiten.

Ik had een geweldige dag in Marburg. Het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Ik zou het zeker aan iedereen aanraden om Marburg te bezoeken.

Hier zijn nog enkele andere dingen die je kunt doen in Marburg:

Bezoek het Philipps-Universiteit Marburg, een van de oudste universiteiten in Duitsland.
Ga winkelen in de Oberstadt, waar je talloze boetieks en souvenirwinkels vindt.
Geniet van een drankje of een maaltijd in een van de vele restaurants in de stad.

Marburg is een veelzijdige stad met iets voor iedereen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon lekker wilt ontspannen, je zult je in Marburg zeker vermaken. Vanuit Villa Annabelle is het prima bereikbaar.