+31 6 2853 2934 huren@villa-annabelle.nl

Kamp Van Koningsbrugge, het populaire Nederlands televisieprogramma van de AVROTROS, is er weer. Seizoen 2 werd opgenomen in Siedlinghausen / Winterberg. In het programma worden 15 deelnemers fysiek en mentaal getest op hun uithoudings- en doorzettingsvermogen. Presentator en naamgever is Jeroen van Koningsbrugge. Het format is gebaseerd op de Vlaamse reeks Kamp Waes.

In 2022 speelt de serie zich af in Winterberg en omgeving. Leuk om hierin te zien dat Kamp van Koningsbrugge op een heel andere manier geniet van de omgeving van Winterberg dan de meeste van onze vakantiegangers en gasten. Wanneer je de afleveringen terugkijkt kom je veel bekende locaties tegen in de omgeving van ons vakantiehuis. De skihellingen die ineens dienen als cross-country parcours en de Bergsee, op 500 meter van Villa Annabelle gelegen, is ineens het domein van de deelnemers als ze moeten abseilen en het koude water van de Bergsee in moeten.

Kamp van Koningsbrugge wandeling maken?

Wanneer je in vakantiehuis Villa Annabelle bent in Siedlinghausen (gemeente Winterberg) dan ben je vlakbij de Bergsee. Wanneer je aan de voorzijde van het huis staat zie je achter de huizen een flink berg oprijzen. De top van die berg is in de loop der jaren langzaamaan afgegraven en er is een hele diepe kuil uitgegraven. Dit zijn de restanten van een mijn en die is in door de jaren heen volgelopen met water. De wanden zijn erg steil en worden vaak gebruikt door bergbeklimmers om er te abseilen. Een echt spectaculair gebied. Je wandelt er in ca. 25 minuten heen, door het bos en klimmend langs de weilanden. Een leuke aanrader!

Je kunt hier de verschillende afleveringen terugkijken. Gaat naar NPO Start

Wanneer je na het kijken van deze aflevering nieuwsgierig geworden bent naar de omgeving of zelf wel eens van zo’n helling wilt tuimelen..?! Kijk dan of je een keer wilt komen logeren, voor een weekend of weekje in Villa Annabelle. Hier vind je onze boekingskalender!